JOTA/JOTI 21.-22. oktober

Vellykket arrangement
Årets JOTA/JOTI ble også i år avholdt på Li skole. Det var et vellykket arrangement, hvor speiderne fikk boltre seg i litt andre omgivelser enn de ellers gjør på speidertur. Speiderne satt benket foran pc’er og chattet med andre speidere fra hele verden, fikk litt innføring i bruk av radio av pappaen til Marte som er radioamatør, spilte spill (på pc, Playstation, X-box og ordinære brettspill) eller løp rundt og tok bilder til årets fotokonkurranse.

Fotokonkurranse
I år, som i fjor, var det duket for fotokonkurranse. Det var seks kategorier, og oppgaven kunne løses i grupper på inntil tre personer. Det var kun premiering av gruppen som leverte den totalt sett beste presentasjonen, men vi tillater oss å berømme gruppene med de beste bildene i hver kategori også.
Første kategori var «elementet vann», og her hadde juryen to bilder de ville trekke frem. Disse ble levert av gruppa til Marte, Annie og Katrine, og Christian & Co.
Andre kategori var «en blomst», hvor Eirik & Co. hadde knipset det beste bildet.
I kategorien «et spennende bilhjul» var det ikke så store variasjoner i bildene som ble levert, men Henrik og Ole Martin ble berømmet for en noe spennende vinkling på sitt bilde.
Astrid og Ingvild K. knipset det beste bildet i kategorien «en plante», mens Sine & Co. fikk med seg et flott bilde av «et lite dyr».
I kategorien «natten» ble også to bilder trukket frem, og disse tilhørte Eirik & Co. og Jeanett og June.

I oppgaveteksten ble det påpekt at det var viktig å tenke kreativt og å bruke uvanlige vinkler. I tillegg ble det gitt muntlig beskjed om å gi bildene navn. I juryens vurdering ble dette sagt om årets vinnergruppe: «Gode bilder, godt gjennomført presentasjon; et solid arbeid.» Gruppen det var snakk om var Astrid og Ingvild K., som dermed stakk av med årets premie. Vi gratulerer!

Snakkes igjen til neste år?
Før årets arrangement var det mye snakk om at man skulle prøve å finne igjen de man chattet med i fjor. Noen klarte kanskje dette, og da stiller vel spørsmålet seg… Klarer man å spore opp de samme speiderne også til neste år??