Turlogg JOTA/JOTI 2012

Lørdag kl. 11.00 – Avreise

En gjeng forventningsfulle speidere møtte opp på Hauger, klare for tur. Den mest forventningsfulle av alle var nok Emilie, den eneste av aspirantene som hadde møtt opp. Det skulle nemlig også være opptakelse i løpet av turen. Dessverre var ikke været helt med oss, så de fleste forsto at dette kom til å bli en våt tur.

Lørdag kl. 13.00 – Oppe på hytta

Etter en veldig våt tur opp var endelig alle fremme på hytta. Erlend (som hadde vært pysete og kjørt opp til Johnsenes hvile) hadde kommet i forveien og varmet opp hytta. Det ble straks iverksatt tørking av klær og spising av lunsj. Alle var fortsatt i godt humør.

Lørdag kl. 14.30 – We got the power!

På Vennervann er det ikke strøm. Derfor må vi lage vår egen dersom vi trenger det og akkurat denne helgen trenger vi faktisk strøm. Vi har med oss endel utstyr som trenger strøm. Selv om batterier også fungerer veier disse en hel del og blir dessverre tomme etterhvert. Heldigvis har vi trengt strøm her på hytta før. I forbindelse med oppussing har speidergruppa nemlig gått til innkjøp av et aggregat. At vi hadde dette stående på hytta var en av forutsetningene for å kunne gjennomføre et slikt arrangement på Vennervann. Etter bittelitt mekking (tømme flottørkammeret) startet det trofaste aggregatet.

Lørdag kl. 16.00 – Da er vi på nett!

Akkurat nå er troppen på Vennervann og har JOTA/JOTI. Nå har vi fyrt opp aggregatet og modemet. Så nå er vi på nett! Neste steg er å hente radioamatøren vår og få opp radio også. Dette blir gøy 🙂 Som krav til JOTA/JOTI-merket skal speiderne oppnå kontakt med speidere i andre land på Internett.

Lørdag kl. 19.30 – On air!

Vår kjære radioamatørvenn, Martin Storli, kom opp med radioutstyret sitt i 18-tiden. Etter litt fomling ute i mørket klarte vi til slutt å få opp antenna og få liv i radioen. Som krav til JOTA/JOTI-merket skal speiderne gjennomføre minst 6 QSO-er (samtaler) og mint en av QSO-ene skal være en stasjon utenfor Norge.

Lørdag kl. 23.00 – Opptakelse

«Endelig! Nå har jeg ventet lenge», sa Emilie. Hun hadde vært spent på opptakelsen lenge nå, men endelig var det på tide. Alle de andre hadde gått ut og gjort istand til en aldri så liten seremoni får den eneste aspiranten som var med. Vi sier ikke mer enn att Emilie ble tatt opp med glans. Velkommen som fullverdig medlem av troppen i 1. Slattum speidergruppe, Emilie!

Søndag kl. 09.00 – God morgen!

I skrivende stund er det kun undertegnede (Erlend) som er våken. Dette skyldes nok at de fleste holdt på med nett og radio til det ble ganske så sent i går. Det er sånn det skal være på dette arrangementet. Siden det arrangeres i hele verden samtidig er det alltid noen som er våkne et eller annet sted i verden. Når alle har våknet (antakelig blitt vekket) skal vi prøve å få så mange som mulig til å fullføre merkekravet slik at de kan få fordypningsmerket. Før vi drar vi alle uansett få arrangementsmerket.

Legg igjen en kommentar