Kretskonk

Halsnes, der vi hadde leir.

Fredag

3-5.mai deltok vi på kretskonkurranse på Halsnes. En halvøy. Da vi kom fram ble vi godt tatt imot av vind, regn og kulde. Vi begynte å sette opp 2 lavvoer så fort som mulig for å komme under «tak». En lavvo til Ravn og en til Hjort. Ravn tok sin tid når det gjaldt å ta ut stengene som tilhørte lavvoen. Hjort derimot kom ganske raskt igang, men de sleit litt med å sette lavvoen opp. Da vi endelig hadde satt opp lavvoene satte vi sekkene i lavvoen, og begynte å spise (noen av oss). Noen andre var ute og spikket noen teltplugger. Etter den lange dagen gikk vi og la oss.

Lørdag

Vi våknet tidlig og begynte åspise frokost. ganske raskt etter var det flaggheis. Der fikk vi informasjon om hva som skulle skje utover dagen, og selfølgelig hadde vi flaggheis også 😉 Raskt etterpå fikk vi utlevert praktisk 1. Er en praktisk oppgave der vi lager en ting etter en oppskrift. også skal den da få poeng fra dommerne. Denne gangen skulle vi lage et fyrtårn av en stokk. Og den skulle jo absolutt lyse. Gruppa vår (ravn) sleit ganske lenge med å finne ut hvordan vi skulle få lampa til å lyse med batteriet og ledningene. Vi klarte det etter ganske lang tid, men da vi skulle feste ledningene til stokken så sloknet batteriet, men vi måtte likevel levere den til dommerne. Vi fikk poeng for utseende også. Det neste på programmet var orientering. Det man skulle gjøre da var å løpe rundt halvøya, og lete etter poster. Etter det så spiste vi  middag, gode burgere og ølser. Lang tid etter det var det leirbål. Vi satt rundt et bål og fortalte vitser og hadde skuespill. Etter leirbålet hadde vi praktisk 2 som er det samme som praktisk en, bare at toeren var en nattoppgave. Vi skulle lage en katamaran, og den skulle leveres 8:05 neste dag. Vi begynte å dele oss, og delegere oppgaver. Å jobbe på skift fant vi ut var den beste måten.

Søndag

Idag skulle vi levere praktisk 2. Vi finpusset katamaranen og leverte den. Langt etter det hadde vi teori. Der skulle man SKRIVE svar på oppgaver. Det gikk ganske raskt. Det siste på programmet var rundløype. der gikk man rundt på leirplassen og meldte oss på poster. Det var ganske mange forskjellige poster som førstehjelp, pionering, steking og oppgave løsing. Etter det skulle vi ta ned flagget, og få høre hvem som vant…… 1.slattum flokk vant småspeidersamlingen (igjen) og vi kom på 8. plass, som er noe, men kunne ha blitt bedre. Deretter ble vi henta.

(Mitt første innlegg på siden. Den ble ganske lang, men kunne ha blitt lenger! Kos dere! 😉