Kanotur på Velmunden

Den tradisjonsrike pinseturen til Velmunden arrangeres hvert Ã¥r. 1996 var intet unntak, og i Slattumstikka nr. 2 1996 finner vi følgende artikkel…

I pinsehelga i år var det atter en kanotur på Velmunden. I år var vi åtte speidere, to ledere og en hund. Vi dro fra Hagan lørdag formiddag, og var tilbake samme sted mandag kl. 17.00. Da vi kom til Velmunden, var det et typisk 1. Slattum-vær: sol!!! Vi padlet i nesten to timer, kun avbrutt av en spisepause før vi kom fram til øya vi ville bruke som leirsted. Roverne bodde ikke så langt unna, så de kom innom en tur. Etter middagen hentet et par av gutta litt ved, og så var det tid for litt avslapping før vi dro til roverne på leirbål. Mens vi var der kom Håkon padlende i en kajakk han hadde leid. Den ble flittig prøvd av opptil flere speidere og rovere i løpet av pinsen.
Om natten regnet det litt, men da vi stod opp var det strålende sol, og da frokosten var fortært, og oppvasken unnagjort (?), dro vi på en liten søndagstur. Det begynte å blåse litt utpå dagen, men ikke nok til å skremme de tøffe speiderne. Var på besøk hos, og fikk besøk av 19-klubben som hadde leir litt lenger unna. Noen prøvde ut badetemperaturene, og alle var enige om at vi må vente litt til før badesesongen setter inn. Hadde et lite leirbål om kvelden før vi ca. kl. 00.15 padlet en liten tur for å besøke Draugen. Tåka lå lavt over vannet, og det var en ganske trolsk stemning. Etter besøket hos Draugen var det is på kanoene, så det var ikke så rart at flere frøs. Draugen sjøl sa at vi fikk være i hans rike så lenge vi ikke kastet søppel rundt om kring, og tok vare på naturen.
Da vi var tilbake i leiren var klokka rukket å bli over tre allerede, så noen var glade for at de endelig kunne legge seg i soveposen og sove resten av natta.
Mandag våknet vi til regn, så vi ble i soveposene så lenge vi kunne før vi måtte pakke. Vi padlet ikke så lenge før regnværet ga seg, men sola så vi ikke så mye til denne dagen. Da vi skulle sette oss inn i bilene for å dra hjem, begynte det å hølje ned. Det var tydelig at 1. Slattum var ferdige med turen sin.

De som var med: Jan, Margrethe, Baro, Sarah, Helene, Thomas B., Eivind, Jo, Magnus H., Martin og Asbjørn.
Av roverne: Ole, Kr. Hegna, Jørgen, Kristian R., Håkon, Henrik og vår neste troppssjef Chr. Werner.