Speideraksjonen 2006 – skolestart

Årets speideraksjon pågår 22.-30. april. I 1. Slattum skal vi delta i aksjonen onsdag 26. april. Både flokk og tropp (og eventuelt rovere som skulle ha lyst!) møtes på Ulverud grendeskole kl. 18:00, utenfor gymsalen hvor flokken pleier å ha møter. Vi kommer til å gå rundt i nærmiljøet i ca 1 1/2 time, før vi igjen samles på Ulverud til en hyggelig avslutning på kvelden, frem til kl 20:00. Dette betyr at kveldens speideropplegg vil vare en halv time lenger enn vanlig!

Litt om årets aksjon
Årets speideraksjon gjennomføres for andre gang i samarbeid med Flyktninghjelpen. Pengene vi samler inn skal gå til utdanning for barn og unge i Nord-Uganda, noe også navnet på aksjonen sier noe om. Årets aksjon er en videreføring av fjorårets aksjon, hvor den over 20 år lange konflikten i Uganda også var tema. Mange i Uganda er flyktninger i eget land, og mange bor i leire, eller beskyttede landsbyer som myndighetene kaller det.

I fjor hørte vi om barn som ble kidnappet av Hærens Motstandshær (The Lords Resistance Army). Guttene ble tvunget til å bli barnesoldater, jentene til krigsherrers koner eller til sexslaver. 80% av Hærens Motstandshær er barn!

Side barna har vært kidnappet og vokst opp med de militære, har de ikke hatt mulighet til å gå på skole for å lære å lese, skrive og telle.

Et av utdanningsprosjektene til Flyktninghjelpen er Youth Pack, en ettårig praktisk rettet skole spesiallaget for ungdom som har vært kidnappet som barn og av den grunn står uten utdannelse. Youth Pack skal gi de en mulighet til å klare seg selv, og gir håp om en bedre framtid for tidligere barnesoldater.

Du kan lese mer om aksjonen her.