Speideraksjonen 2011

Årets speideraksjon ble i 1. Slattum avholdt onsdag 4. mai, og både tropp og flokk møtte opp på Ulverud grendeskole for å bruke et speidermøte til innsamling av penger til Liberia i Vest-Afrika. Kveldens innsats bidro med hele kr 4.442,-

På Norges speiderforbund sine sider, står følgende:

Fakta om Speideraksjonen 2011

Årets aksjonsmål er Liberia i Vest-Afrika.

Liberia har vært gjennom 14 år med brutal borgerkrig, der mye av landets infrastruktur og bygninger ble ødelagt. Nå har det vært fred i 8 år, men freden er skjør.

Et av verdens verste utdanningssystem

Liberia har en arbeidsledighet på godt over 80 prosent og et av verdens aller verste utdanningssystemer. Bare én tredjedel av barn og ungdom i Liberia får skolegang, og uten skolegang er også mulighetene til jobb og egen inntekt ganske små. Befolkningen i landet trenger å se at det går framover med Liberia for at freden skal vare, og ungdommene trenger å se at de satses på.